På salg!

Doble Torskeruser med rustfrie ringer 11 meter lang

3.378,00 kr 1.990,00 kr

Beskrivelse

Doble torskeruse er laget i polyetylene not, med ringer i rustfritt stål. Meget god fiskeevne. 8m ledegarn, 2stk ruser à 2,2m.Maskevidde not 45mm Total lengde ca 11 m.  Ruse er et passivt fiskeredskap, som er skånsomt overfor alle ressurser i havet. Redskapet er enkelt å bruke, og kan gjerne stå i sjøen lenge uten at fangst eller redskap tar skade av det. Det finnes utallige typer av ruser. I norske farvann er…

Her er litt “verd å vite” om ruser:

Ruse er et passivt fiskeredskap, som er skånsomt overfor alle ressurser i havet. Redskapet er enkelt å bruke, og kan gjerne stå i sjøen lenge uten at fangst eller redskap tar skade av det. Det finnes utallige typer av ruser. I norske farvann er torskeruse den mest benyttede. Rusen er vanligvis dobbel, dvs. en “felle” i hver ende av et ledegarn, og bygd opp på følgende måter:

 

Ved bruk av ruse er det viktig å være oppmerksom på følgende: Bruk en kraftig stein i enden, ca. 1 meter line i hver ende av rusen. I enden hvor blåsen sitter, festes steinen tiI et iletau som går til overflaten og blåsen, dette for å kunne strekke rusen etter “trekkspiII”-prinsippet. Det er viktig at rusen står på et noenlunde jevnt underlag.
Rusen bør ikke settes på steder med sterk strøm da den lett kan bli fylt med tang, maneter o.l.

Dybden bør ikke være for stor, da man kan få problemer med strekking under settingen. Rusen kan gjerne stå en uke mellom hvert ettersyn uten at redskap eller fangst tar skade av det. Husk å være rask med å slippe ut småfisk, og “ønsk dem velkommen tilbake senere”. Husk å merke blåsen med navn og adresse.

 

NB! Fra 1.mai til 30.september er det forbudt for fritidsfiskere å bruke ruser.