Tilbud!

Compact Juksa vinde

315,00 kr

Kategorier: , Stikkord: ,

Beskrivelse

Beskrivelse:

Compact Juksa fra SeaCatch World er juksa for deg som vil ha en rimelig og enkel jukse med høy kvalitet. Compact Juksa er en god erstatning for plast-harper og tre-vinder/jukser av varierende kvalitet, hvor man med Compact Juksa skal forvente at produktet har en levetid på mange år.Compact Juksa er bygget opp med en stamme av saltvannsbestandig eloksert aluminium og solide rustfrie skruer, slik at den tåler juling og ikke blir ødelagt av saltvann, råte og rust.For miljøet er det også godt å vite at Compact Juksa er 100% resirkulerbar og produksjonen skjer med minimalt svinn og liten påvirkning av miljøet.

Legg merke til følgende fordeler:

  • Kapasitet for minst 100 meter med 0,6 – 0,8 millimeter sene
  • Tåler godt monofilament som tørker og trekker seg sammen med stor kraft og som kan ødelegge de fleste andre jukser og harper
  • Stort ergonomisk håndtak som ikke glipper ut av hånden
  • Nylon lagre for minimal friksjon
  • Fast pinne-håndtak i glatt PET for enkel opprulling av bruket
  • Krokfester på begge sider, som gjør at krokene sitter godt fast og enkelt kan skylles rene
  • Compact Juksa lages i Norge
  • Vi fører også slitedeler og reservedeler for eget vedlikehold

Compact Juksa er laget for lettere og middels tungt fjordfiske hvor man gjerne trenger 50-150 meter med 0,6 eller 0,8 millimeter sene, enten man foretrekker monofilament eller multifilament. Bruk gjerne Compact juksa med for eksempelvis 100 meter med 0,8 mm monofilament. Compact Juksa er perfekt for fiske etter torsk, sei, makrell, sild og annen fisk som man typisk får på dyp ned mot 80-100 meter. Compact Juksa er perfekt for dorging etter makrell og sei, eller endog sjøørret.

Om Juksafiske og Compact Juksa:

Juksafiske har lange tradisjoner i Norge, og selve juksa har mange navn; jukse, fiskegrind, sule, «harpe», fiskevinne, vinde, rigle og det er sikkert enda flere navn med lokal kobling eller som betegner en spesiell måte å fiske på.

Juksafiske er meget spennende og gir en svært direkte kontakt med fisken, uten at stenger, slurebremser og flott ny teknologi er i mellom. Med litt erfaring aner man raskt om det er torsk, kveite eller sei som napper. Spenningen med å virkelig kjenne hver eneste bevegelse og rykk fisken gjør er unik, og den som for eksempel har fått flere sei eller makrell samtidig på «et hal» vet at juksafisket er spesielt og krever at man er «på hugget».

En del hobbyfiskere har kanskje opplevd at plast-harper og billig-jukser i treverk med varierende kvalitet ødelegges alt for raskt og egner seg dårlig å bruke med mer enn noen titalls meter sene på grunt farvann eller kun til dorging etter makrell og småsei. Det er synd fordi juksafisket fortjener bedre. Compact Juksa er et bedre alternativ for de «billige» makrell-harpene og enkle trevinner.

Tips! Mange bruker enkle/tynne arbeids-/hagehansker når de jukser for å beskytte hud, fingre og hender litt fra saltvann og sena (spesielt multifilament) som kan være litt «skarp» mot huden.

Hvordan bruke Compact Juksa:

Hvordan bruker man juksa? Den vanligste måten er i dag å sette opp Compact Juksa med fire til seks gummimark, blink/seirykk, tyttebærkrok, små blekksprut kroker og lignende, samt en svenskpilk eller et blylodd hvis man dorger. Til Compact Juksa anbefaler vi generelt en størrelse på pilken på 200-350 gram.

Valg av sene avhenger av type fisk, ønsket maksbelastning og dypet man skal fiske på. En god «all-round» løsning er å bruke 0,8 monofilament, fordi dette er lettere å trekke for hånd enn multifilament og enda tynnere monofilament. Det er vanlig å bruke en litt tynnere sene (for eksempel 0,6 mm) av høy kvalitet der man fester krokene, og så ha en tykkere sene (for eksempel 0,8 mm) på resten av juksa. Merk at det mange meninger om, og andre gode løsninger ift. hvordan man setter opp ei jukse eller «jigg» som enkelte kaller det.

Kjøp gjerne en eller flere ferdig oppsatte jigger med 4-8 stykk sei-rykk, gummimarker eller lignende krokoppsett og fest disse til Compact Juksa med en hurtigkobling. Da blir det lett å prøve forskjellige krokoppsett.

Iling, juksing og dorging:

Hvis man ikke har bestemt at man skal fiske langs bunnen, kan «Iling» være en bra måte å starte fisketuren på. Slipp ut så mye sene at alle krokene er ute med god klaring til båten først, men ikke slipp juksa ned til bunnen. Ta noen kraftige juksetak (raskt opp og sakte ned) og etter en kort stund slipper du ut 4-6 favner til med sene og fortsetter juksingen på denne måten nedover til bunnen. Gjenta gjerne den samme prosedyren oppover for å forsøke å avsløre hvor dypt fisken står.

Den vanlige juksingen gjøres med pilken 1-2 favner over bunnen, men husk å sjekke bunnen oftere hvis båten driver. Husk å variere hvor fort du drar opp/ned og hvor lange tak du tar. Hvis du bruke en «gummi-jigg» så kan det ofte være nok at båten som ruller litt eller forsiktige 10-20 centimeters opp-ned bevegelser i sena er nok. Compact Juksa er også meget godt egnet til dorging etter sei, større makrell og man kan slumpe å få laks/ørret på denne måten også.

Vedlikehold av Compact Juksa og bruket:

Ta alltid blylodd og pilk av juksa etter bruk!

Gjør det til en vane å skylle juksa med kroker og sene i ferskvann etter bruk og sett juksa oppreist slik at vannet renner av. Alt metall korroderer/ruster og selv «rustfrie» kroker vil ruste etter en stund hvis de utsettes for fukt, salt og luft. Compact Juksa har ikke kork eller treverk som «lagrer» saltvann og gir rust på krokene, men en rask skylling med ferskvann forlenger levetiden til utstyret betydelig.

Compact Juksa tåler vann, sol og utendørs lagring meget godt, men vi anbefaler at juksa, sene og kroker ikke utsettes for sterk varme eller direkte sol i lengre tid når den ikke brukes.

Kort sagt: Skyll av med ferskvann, tørke/sikre avrenning og lagre juksa tørt og forsvarlig etter hver fisketur.

 

 

Gjenvinning:

Delene som er laget av aluminium og rustfrie skruer/bolter gjenvinnes som metaller. Plasten er PET/PETG og PA (Nylon) og gjenvinnes etter instruksjon fra det lokale mottakssystemet for gjenvinning.

Compact Juksa – dimensjoner:

Bredde x Lengde x Høyde: 23,5 x 24,5 x 3,2 cm (inkludert håndtak og pinne)

Tykkelse «snurrepinne»: 6 mm (A2 Rustfri eller A4 Syrefast bolt)

Håndtaket er 10 cm langt og 2,8 cm i diameter

Vekt: Cirka 240 gram

Kapasitet:

100+ meter med 1,0 mm monofilament

300+ meter med 0,3 – 0,4 mm multifilament